Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1,3 kg liszt
- 4,5 kávéskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 7 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- bő olaj a sütéshez
A fél kg krumplit megfőzzük és nagyon finomra törjük. Hozzáadjuk a lisztet a sót és 1 evőkanál olajat, valamint a 7 dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk és megkelesztjük.
Kelesztés után mindig egy maroknyit elveszünk belőle, amit még 10 percig deszkán kelesztünk. Mielőtt az olajban kisütjük széthúzzuk mint a rétest és csak azután tesszük a forró olajba. Mindkét oldalát megsütjük, lecsöpögtetjük róla az olajat és tetszés szerint fokhagymával, tejföllel, kapros tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.