fejlec

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1,3 kg liszt
  • 4,5 kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 7 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • bő olaj a sütéshez

A fél kg krumplit megfőzzük és nagyon finomra törjük. Hozzáadjuk a lisztet a sót és 1 evőkanál olajat, valamint a 7 dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk és megkelesztjük.

Kelesztés után mindig egy maroknyit elveszünk belőle, amit még 10 percig deszkán kelesztünk. Mielőtt az olajban kisütjük széthúzzuk mint a rétest és csak azután tesszük a forró olajba. Mindkét oldalát megsütjük, lecsöpögtetjük róla az olajat és tetszés szerint fokhagymával, tejföllel, kapros tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Recept tipp!

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader

videkf