fejlec

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 0,5 liter tej
  • 1 dl olaj
  • 1 diónyi zsír

Töltelék (kavarék):

  • 1 kg túró
  • 4 db közepes méretű főtt krumpli
  • 3 tojás
  • 2 tejföl
  • 1 diónyi margarin
  • kapor

A tészta elkészítése:

Az élesztőt tejben cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval. Középkeménységű tésztát dagasztunk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A kavarék elkészítése:

A krumplit összetörjük, majd a túróhoz keverjük a többi hozzávalóval.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, a kavarékot rákenjük, felvert tojással megszenteljük, kaporral megszórjuk, majd megsütjük. Kb. 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Recept tipp!

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader

videkf