Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál só
- 0,5 liter tej
- 1 dl olaj
- 1 diónyi zsír
Töltelék (kavarék):
- 1 kg túró
- 4 db közepes méretű főtt krumpli
- 3 tojás
- 2 tejföl
- 1 diónyi margarin
- kapor
A tészta elkészítése:
Az élesztőt tejben cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval. Középkeménységű tésztát dagasztunk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A kavarék elkészítése:
A krumplit összetörjük, majd a túróhoz keverjük a többi hozzávalóval.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, a kavarékot rákenjük, felvert tojással megszenteljük, kaporral megszórjuk, majd megsütjük. Kb. 200 fokon 20-25 percig sütjük.