Lecsós haluska

Hozzávalók:
- Paprika 40 dkg
- Paradicsom 60 dkg
- Szalonna 10 dkg
- Hagyma 10 dkg
- Só
Haluskához:
- Liszt 50 dkg
- Tojás 2 db
- Só, víz
A paprikát és a paradicsomot felvágjuk, a szalonnát és a hagymát kockára vágjuk. A szalonnát kiolvasztom, majd ráteszem a hagymát és aranysárgára pirítom. Hozzáadom a paprikát, egy kicsit párolom, majd hozzáadom a paradicsomot is. Lassú tűzön pároljuk. Sózzuk közben és keverjük. Készre főzzük.
Közben elkészítjük a haluskát. A lisztet, a tojást annyi vízzel összekeverem, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Sóval ízesítem. Forrásban lévő vízbe szaggatom.
Tálaláskor a haluskára teszem a lecsót.