fejlec

Hozzávalók:

  • Paprika 40 dkg
  • Paradicsom 60 dkg
  • Szalonna 10 dkg
  • Hagyma 10 dkg

Haluskához:

  • Liszt 50 dkg
  • Tojás 2 db
  • Só, víz

A paprikát és a paradicsomot felvágjuk, a szalonnát és a hagymát kockára vágjuk. A szalonnát kiolvasztom, majd ráteszem a hagymát és aranysárgára pirítom. Hozzáadom a paprikát, egy kicsit párolom, majd hozzáadom a paradicsomot is. Lassú tűzön pároljuk. Sózzuk közben és keverjük. Készre főzzük.

Közben elkészítjük a haluskát. A lisztet, a tojást annyi vízzel összekeverem, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Sóval ízesítem. Forrásban lévő vízbe szaggatom.

Tálaláskor a haluskára teszem a lecsót.

Recept tipp!



Ganca

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader

videkf