fejlec

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg sertés hús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkás kanál pirospaprika
  • 1 mokkás kanál őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ízlés szerint ételecet

 A sertés húsból a fűszerek segítségével pörköltet készítünk. Amíg sül, bő vízben megfőzzük a zöldbabot a burgonyával és mikor mindkettő jó, összeöntjük a pörköltet és addig forraljuk, amíg a rántás elkészül. A rántást a tejjel és a tejföllel felengedjük és hozzá tesszük a leveshez. Amikor összeforr, kész a leves. Az ecetet a tűzről levéve tesszük bele.

Recept tipp!

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader

videkf