fejlec

Hozzávalók:

  • 30 dkg sima liszt,
  • egy kevés só
  • 1 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Kovász: 2 dl tej 2 dkg élesztő, 1 dkg porcukor, 6 dkg sima liszt

Töltelék: 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 tojás, 50 dkg túró, citromhéj, 5 dkg daraliszt, 10 dkg mazsola.

A vajat a porcukorral meg a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a megreszelt citromhéjat, lisztet, a keményre vert tojáshabot, a megtisztított mazsolát és mindezt összekeverjük.

Először elkészítjük a kovászt és kelni hagyjuk. A Lisztet felmelegítjük és összeszitáljuk egy kevés sóval. A langyos tejben elhabarjuk a tojássárgáját és beleöntjük a lisztet. Azután hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott, de csak langyos vajat és a megkelt kovászt. A tésztát fakanállal jól kidolgozzuk és meleg helyen kelni hagyjuk. A megkelt tésztát kivajazott sütőlapra tesszük, rátesszük az elkészített túrós tölteléket és bemelegített sütőbe téve megsütjük. Vaníliás cukorral kevert porcukorral hintjük meg.