fejlec

Hozzávalók:

  • 30 dkg sima liszt,
  • egy kevés só
  • 1 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Kovász: 2 dl tej 2 dkg élesztő, 1 dkg porcukor, 6 dkg sima liszt

Töltelék: 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 tojás, 50 dkg túró, citromhéj, 5 dkg daraliszt, 10 dkg mazsola.

A vajat a porcukorral meg a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a megreszelt citromhéjat, lisztet, a keményre vert tojáshabot, a megtisztított mazsolát és mindezt összekeverjük.

Először elkészítjük a kovászt és kelni hagyjuk. A Lisztet felmelegítjük és összeszitáljuk egy kevés sóval. A langyos tejben elhabarjuk a tojássárgáját és beleöntjük a lisztet. Azután hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott, de csak langyos vajat és a megkelt kovászt. A tésztát fakanállal jól kidolgozzuk és meleg helyen kelni hagyjuk. A megkelt tésztát kivajazott sütőlapra tesszük, rátesszük az elkészített túrós tölteléket és bemelegített sütőbe téve megsütjük. Vaníliás cukorral kevert porcukorral hintjük meg.

Recept tipp!

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader

videkf