fejlec

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • pici só
  • ízlés szerint cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl olaj
  • 1 l tej
  • 3 db tojás

A kisült ferentő tetejére:

  • 30 dkg mák (dió is lehet)
  • 0,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kg porcukor

A lisztet. Sót, cukrot, tojást, olajat és a langyos tejben futtatott élesztőt bedagasztjuk, mint a buktatésztát és kelni hagyjuk. Amíg a tészta kel a mákot ledaráljuk.

Ha a tészta megkelt, három cipóba szaggatjuk. A cipókból kis rudakat sodrunk, a rudacskák egyik oldalát bevagdaljuk, és föltekerjük, mint a darázsfészket, úgy, hogy a bevagdalt oldal a sütemény szélére essen.

Sütés után a 0,5 l tejhez hozzátesszük a vaníliás cukrot. Ebben megmártjuk a kisült tésztát, majd megforgatjuk a mákba és porcukorral megszórjuk.